Praktiske gøremål og tips

Her skriver jeg om praktiske gøremål og tips, som jeg gerne vil huske.

Beskæringstidspunkter for clematis
På Clematis Danmarks hjemmeside findes denne vejledning


Barkring det træ, du vil af med
Indlæg i 'Alt om Haven', Nr. 2 Februar 2001

Om foråret transporteres energi fra roden til grenen og blade gennem træet vedlag. Om sommeren og efteråret producerer og samler træet energi i bladene. Om efteråret afmodner træet og energien transporteres gennem sivævet ned til roden til opbevaring. Hvis man skærer sivævlaget væk, kan der ikke komme næring tilbage til roden, der dør og som derfor ikke vil skyde nye rodskud.


Barkringning foretages sidst på foråret, når saften er begyndt at stige i træet og barken slipper veddet helt. Saften stiger på forskellige tidspunkter om foråret afhængigt af, hvilken sort træ, det drejer sig om. Barkringning sker ved, at man skærer en strimmel bark af hele vejen rundt om stammen ca. 20-30 cm over jorden.

Om efteråret kan strømmen af næring fra blade, grene og stamme derved ikke transporteres ned og lagres i roden i og med at barken, som med sit sivæv leder næring ned til roden, er fjernet.


Sct. Hansurt - undgå at de vælter i under blomstring
Klip planterne ned til 2-3 bladpar i maj. Planterne blomstrer lidt senere, men har så til gengæld mindre tendens til at vælte i efteråret.